גבינת רוקפור – טעם של גבינה!

רוקפור, הגבינה שהומצאה בצרפת, היא תוצאה של סיפור רומנטי במיוחד לפי האגדה, אחת הגבינות הטעימות ביותר שאתם יכולים רק לחשוב ולטעום. הגבינה מתפוררת בקלות ומעולה לאכילה עם סלט.

הנה מה שאתם צריכים לדעת עליה, רעיונות ואיך לקנות אותה.

מהי גבינת רוקפור?

גבינת רוקפור, או פשוט – רוקפור, היא שמה של גבינה כחולה חצי קשה, גבינה שהמקור שלה היא חלב כבשים (חלב טעים ועשיר ברכיבים תזונתיים הכרחיים). אם שמעתם על המושג מלכת הגבינות הכחולות, אז בעצם זהו הכינוי של רוקפור כי היא אחת המפורסמות ביותר.

מקור השם של הגבינה הוא רוקפור-סור-סולזון, עיר בדרום צרפת. הגבינה הומצאה בעיר הזו כתוצאה מסיפור אהבה. לפי האגדה, נער אכל את הארוחה שלו שכללה לחם וגבינת חלב כבשים, ראה בחורה יפה, התאהב בה ורץ כדי לפגוש אותה. לאחר שהוא חזר הוא גילה עליה עובש והיא השתבחה עם הזמן.

צבע הגבינה הוא לבן עם נימים ועורקים של עובש כחול. העובש הזה הוא בעצם פטרייה שנקראת פניציליום רוקפורטי – מה שמעניק לגבינה זו את הייחודיות שלה, הצבע שלה והטעם שלה.

גבינת רוקפור לא רק ייחודית, אלא גם עשירה בחלבון, מינרלים, שומן וגם סידן.

מתכונים ומאכלים עם רוקפור

הגבינה מתפוררת בקלות ולכן היא משתלבת מצויין עם סלט ירקות בריא וטעים. רוקפור יכולה גם להתאים מאוד גם עם פיצה או אוכל הכולל לחם.

איפה קונים רוקפור?

אתם יכולים לקנות גבינת רוקפור דרך משקי חלב ומחלבות שונות או דרך אתר האינטרנט שלהם.